Ny kurs: Rethinking Assessment in Higher Education

Av Caroline Cabot - Publicerad den 10 september 2024
Person med anteckningar

I vår erbjuder Avdelningen för högre utbildning en ny fortbildningskurs för undervisande personal: "Rethinking Assessment". Kursen pågår från 17 mars till 26 maj 2025 och syftar till att fördjupa lärarnas förståelse för bedömning och examination inom högre utbildning. Kursen hålls på engelska.

"En viktig del av kursen är ett individuellt projekt där deltagarna får utforma eller förbättra en bedömningsuppgift för sina egna kurser. Denna praktiska metod hjälper lärarna att direkt tillämpa det de lärt sig i sitt eget undervisningssammanhang", förklarar Johanna Bergqvist Rydén, en av kursledarna. 

Kursen bygger på aktivt deltagande med obligatoriska workshops och grupparbete, vilket resulterar i en portfölj som ligger till grund för slutbedömningen. Kursen passar särskilt för dem som vill utveckla sin expertis inom bedömning eller som siktar på att bli kursledare eller examinator.

I samarbete med Enheten för utbildningsservice och MedCUL är "Rethinking Assessment" en viktig satsning för att stärka pedagogiken vid Lunds universitet.

Ansökan är nu öppen – varmt välkommen med din ansökan!